U Svaté Kateřiny je po dopravní nehodě zraněno 5 osob včetně mladistvých – FOTKY

06.02.2023 8:45     06.02.2023 14:53

V ranních hodinách vyrážely všechny záchranné složky na Tachovsku ke dvěma dopravním nehodám. Incidenty se bohužel neobešly bez zranění.

OA Tachovsko_0223_HZSPK (1)
OA Tachovsko_0223_HZSPK (1)OA Tachovsko_0223_HZSPK (2)OA Tachovsko_0223_HZSPK (3)

V 7:37 došlo k vážné dopravní nehodě u Svaté Kateřiny. „Na silnici č. 605/II nedaleko Svaté Kateřiny (poblíž Václavského rybníku) havarovalo osobní vozidlo s 5 cestujícími. Automobil je na boku. 4 osoby mimo vozidlo, z nich dvě zraněné a jednu osobu vyprošťujeme,“ informoval Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Záchranáři na místě nakonec ošetřili všech 5 osob. „Dva chlapce 15 a 17 let a ženu cca 45 let jsme transportovali s lehčími zraněními do Stodské nemocnice. Poslední 15letý chlapec se středně těžkým zraněním transportován na akutní příjem Fn-Lochotín,“ upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

„Řidička (ročník 73) osobního vozidla tovární značky Ford Fiesta jela ve směru od obce Rozvadov na obec Přimda, kdy na namrzlé vozovce dostala s vozidlem smyk, vjela z pozemní komunikace do příkopu, kde narazila levým bokem automobilu do stromu. Spolu s ní byly ve vozidle další 4 nezletilé osoby, které byly převezeny do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření," uvedla Barbora Šmaterová, mluvčí polcicie s tím, že alkohol byl u řidičky dechovou zkouškou vyloučen. Škoda byla odhadnuta na částku 80 tisíc korun.

V 7:44 vyjížděly všechny záchranné složky na Novou Hospodu. „Na křižovatce silnic č. 199/II a 21/I na Nové Hospodě došlo k dopravní nehodě dvou dodávek. Jedna zraněná osoba je v péči ZZS. My zajišťujeme místo nehody a likvidujeme uniklé provozní kapaliny,“ informoval o nehodě Petr Poncar.

„Záchranáři si převzali do péče ženu ročník 1977 s lehčími zraněními, která je aktuálně transportována do Stodské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby.

Celková škoda byla předběžně vyčíslena na částku 200 tisíc korun. „Na křižovatce silnic II. třídy č. 199 a I. třídy č. 21 u obce Nová Hospoda došlo ke střetu autobusu a dodávky. Řidička autobusu (ročník nar. 77) jela ve směru od Tachova, kde na křižovatce odbočila vlevo ve směru na obec Planá, přičemž nedala přednost projíždějící dodávce (řidič ročník nar. 67) jedoucí ve směru z obce Nová Hospoda na obec Tachov, čímž došlo k jejich střetu. V obou dopravních prostředcích byli řidiči sami," popsala sled událostí Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24