QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tři cizinci pronásledovali ženu a pokusili se ji okrást

06.02.2023 15:21

Policisté z obvodního oddělení Plzeň Skvrňany sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaného ve stádiu pokusu a ve formě spolupachatelství třem cizincům ve věku 34, 40 a 51 let.

Policie_Pixabay

„Podezřelí muži v pátek 3. února 2023 sledovali přes výlohu směnárny poškozenou 46letou ženu, která měnila větší obnos cizí měny na české peníze. Žena z místa poté odjela svým osobním vozidlem. Cizinci ji sledovali a jeli za ní před jeden z bytových domů v ulici Terezie Brzkové. Tady žena z vozidla vystoupila a šla si něco vyřídit ke své známé, která na ni čekala před domem,“ popsala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Žena nechala automobil nastartovaný a nezajištěný. Uvnitř vozu seděla její příbuzná. „Pachatelé využili situace a pokusili se poškozenou okrást. Jeden z podezřelých s ní začal komunikovat, aby odvedl její pozornost. Mezitím se druhý z pachatelů pokusil z vozidla odcizit kabelku s finanční hotovostí 60 tisíc korun. To se mu ovšem nepodařilo. Druhá žena, která seděla ve vozidle, začala hlasitě křičet,“ uvedla mluvčí policie s tím, že zloděj se zalekl a z místa rychle odjel i s jeho komplici.

Policie muže rychle dostihla. „Poškozená žena okamžitě kontaktovala policii. Policisté ihned začali po pachatelích pátrat. Díky skvělé operativní činnosti plzeňských kriminalistů a na základě poznatků od svědků se podařilo podezřelé cizince ještě týž den vypátrat a zadržet, a to na dálnici D8,“ uzavřela Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24