Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Podvodníci jsou znovu v terénu! Tentokrát s legendou o elektřině

19.10.2016 12:10

Podvodníci, kteří k lidem do bytů dostávají pod různými báchorkami, jsou znovu v terénu. Tentokrát se objevila opět legenda o změně dodavatele elektřiny.

ilustrační foto_QAP foto (5)

Podvodníci, kteří využívají nejrůznějších podfuků k tomu, aby se k lidem vloudili do domovů, vždy čas od času "vystrčí" růžky. V posledních týdnech policie opět hlásí přibývání podobných případů.

Naposledy řešili policisté případ 63letého muže v Sušici, ke kterému se vloudila žena s báchorkou o změně dodavatele energie. "Sušičtí policisté zahájili na základě přijatého oznámení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Třiašedesátiletý muž policistům v oznámení sdělil, že týž den po čtrnácté hodinu mu nějaká žena nabízela změnu smlouvy na odběr elektrické energie. Po jejím odchodu zjistil, že z kuchyně mu zmizelo pět set euro. Policisté provedli ohledání místa činu. Po pachatelce intenzivně pátrají, v případě odhalení jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," říká k aktuálnímu případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

V posledních týdnech to ale není zdaleka jediný podobný úspěch podfukářů. Už v průběhu září řešili policisté i v jiných částech Plzeňského kraje obdobná oznámení. Konkrétně se jednalo o jižní Plzeňsko a Klatovsku, kde se podvodníci vymlouvali na odečty elektroměrů (podrobnosti k případům najdete v článku zde).

Do bytu nikoho cizího nepouštět, nevěřit legendám...

V souvislosti s aktuálními případy policisté opakovaně apelují, aby lidé byli maximálně opatrní a rozhodně si do bytu nepouštěli cizí lidi. Za zmínku stojí i připomenutí, že například v Plzni je podomní prodej úplně zakázaný. To se týká i nabízení nejrůznějších služeb nebo produktů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT