Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Série přepadení pošt v regionu! Policie dopadla postrach poštovních úřednic

17.01.2019 9:48     17.01.2019 12:49

Policistům se podařilo rozlousknout případ série loupežných přepadení pošt v Plzeňském kraji. Maskovaný muž naposledy udeřil na začátku tohoto roku!

DSC05278

Postrach poštovních úřednic v regionu je v rukou policie. Poprvé udeřil v polovině října loňského roku, naposledy na začátku letošního roku. Scénář loupežných výprav byl vždy v podstatě stejný.

Jako první cíl si lupič vybral poštu v obci Líšťany na severním Plzeňsku. Maskovaný přistoupil k přepážce a pod pohrůžkou namířené zbraně donutil pracovnici pobočky k vydání finanční hotovosti. Hned druhý den přišla na řadu další akce. Tentokrát ve Šťáhlavech a postup byl stejný. Už v tu dobu policisté začali pracovat s verzí, že obě přepadení má na svědomí jeden a ten samý lupič.

Těsně před Vánoci pak došlo k dalšímu přepadení. "Dne 20. prosince 2018 kolem čtrnácté hodiny následoval další útok. Tentokrát si pachatel vyhlédl na jižním Plzeňsku poštu v Nezvěsticích. Maskován kapucí vstoupil dovnitř a pod hrozbou zbraně donutil dvě pracovnice pobočky k vydání finančních hotovostí," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

Naposledy pachatel zaútočil začátkem tohoto roku. Tentokrát ovšem na Domažlicku, konkrétně v Meclově. "Na případech spolupracovali kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, Městského ředitelství policie Plzeň a územních odborů Plzeň-venkov a Domažlice. V průběhu prověřování a díky vzájemné součinnosti kriminalistů napříč krajem bylo zjištěno, že všechny skutky mají společného jmenovatele, a to osobu pachatele. Kriminalisté zajistili záznamy z kamerových systémů, podařilo se jim zjistit vozidlo, které podezřelý muž užíval a pohyb auta v místě loupeží," pokračuje mluvčí policie. "Ve chvíli, kdy byly provedeny veškeré úkony a precizně zadokumentována trestná činnost a důkazní prostředky, byl vrchní komisařkou odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje obviněn 34letý recidivista pro pokračující zvlášť závažný zločin loupeže. Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby."

Během výslechu se muž ke všemu přiznal a policistům vydal také maketu zbraně, se kterou pošty přepadával. Podle výsledků vyšetřováním lupiče k přepadávání pošt vedly finanční problémy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT