QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Hrad Rabí, Velhartice i některé zámky se znovu otevřou návštěvníkům

01.05.2021 14:34

Největší hradní zřícenina v Čechách Rabí otevře své brány návštěvníkům v úterý. Stejně tak jako hrad Velhartice. Od 1. května už mají otevřeno na Kašperku. Po víkendu se otevřou i některé zámky.

Rabi foto sprava hradu rabi

Hrad Rabí

Největší hradní zřícenina v Čechách Rabí otevře své brány návštěvníkům v úterý 4. května. Návštěvní doba bude od úterý do neděle, od 9.00 do 16.00. S ohledem na různá nařízení a doporučení bude hradní areál přístupný v nezvyklém režimu. "V prvních dnech po (znovu)otevření této památky budou moci lidé samostatně navštívit venkovní části areálu - budou si moci projít obě nádvoří, vyjít na vyhlídkovou terasu, prozkoumat nejstarší část hradu či vystoupat na vrchol vysoké věže a užít si výhled na Šumavu i její předhůří. Jinými slovy řečeno, nebudou se konat prohlídky s průvodcem a nebudou přístupné vnitřní prostory hradu (tedy místnosti Nového paláce a sklepení)," informují z hradu.

Velhartice

Hrad Velhartice se otevře v úterý 4. května. "Otevíráme areál hradu s možností samostatného vstupu do Rajského paláce a na most," informuje vedená hradu na svých stránkách.

Hrad Kašperk

Je otevřen od víkendu, od soboty 1. května. Více jsme psali zde.

Zámek Kozel

Od 4. května bude návštěvníkům zpřístupněna výstava Aeronautica - létající stroje Leonarda da Vinci. Zámecká expozice zůstává nadále uzavřena. Zámecký park je veřejnosti přístupný každý den do 19 hodin.

Starý czerninský zámek - Muzeum Josefa Dobrovského v Chudenicích

Otevírá se v úterý 4. května. Otevřeno bude regionální muzeum s expozicí Národního obrození, osobností a starostů městečka Chudenice, živností a pivovarnictví v Chudenicích. Zároveň bude otevřeno návštěvnické centrum, venkovní expozice hasičské a zemědělské techniky, sklepy, nádvoří a zahrada. Prohlídky expozic zámku s průvodcem však dále nejsou možné. Otevřeno bude úterý - neděle od 9 do 15  hodin.

Zámek Červené Poříčí

"Zámecká zahrada je od 12. dubna zpřístupněna veřejnosti. Při návštěvě prosíme dodržujte nařízené bezpečnostní pokyny. Děkujeme. Na základě vládních opatření je zámek v současnosti pro veřejnost uzavřen," uvádí na stránkách zámku.

foto: Správa hradu Rabí

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24