QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrad Kašperk se o víkendu znovu otevře

28.04.2021 10:30

Na návštěvníky čeká venkovní výstava-Anděl Páně, při které si lze připomenout natáčení slavné pohádky.Hrad bude jinak volně přístupný. Komentované prohlídky zatím nejsou možné.

Kašperk_upraveny

Hrad Kašperk se pro návštěvníky otevírá tuto sobotu 1. května. Bude volně přístupný v uvedenou otevírací dobu.

"Od tohoto dne považujme letošní návštěvnickou sezonu za zahájenou. V máji otevíráme od 10.00 do 17.00 hod., vždy od úterý do neděle. V pondělí bývá pravidelně zavřeno," uvedl kastelán hradu Václav Kůs.

A na co se mohou návštěvníci těšit? "Během prvního květnového víkendu lze zavítat alespoň do areálu volně přístupného nádvoří a využít zde nabídku výdejních okének s prodejem občerstvení a suvenýrů. Od 1. 5. lze po dobu minimálně celého května shlédnout zcela novou venkovní výstavu, kterou si připomínáme natáčení oblíbené pohádky Anděl Páně na Šumavě. Některé scény zprvního dílu, jenž vznikal vroce 2005, pocházejí i z hradu Kašperk," dodává kastelán hradu Kašperk. Na hradu Kašperk si tak budete moci porovnat záběry z pohádky s konkrétními místy na Kašperku a v okolí.

Komentované prohlídky nejsou možné, hrad ale lze navštívit od 4. května samostatně. "Připravili jsme pro vás trasu, která vede z purkrabství do prostor bývalého paláce, a odtud až na vrchol východní věže. Výhodou pro návštěvníka je, že časově je omezen pouze otevírací dobou památky. Taková výprava je vhodná zejména pro fotografy, ale obecně pro všechny, kteří v hradním jádru chtějí mít dostatek času na objevování vzácných detailů a rozjímání v nejvýše položeném královském hradě. Samostatné prohlídky hradu budou zahájeny od úterý 4. května," uvedl Václav Kůs, kastelán hradu.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24