QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně zamíří atletické hvězdy. Mistrovství republiky se blíží

30.07.2020 6:45

Na městském atletickém stadionu se sejdou ti nejlepší atleti a atletky. Početné zastoupení bude mít i domácí AK Škoda Plzeň.

1

Už 8. a 9. srpna se na Atletickém stadionu města Plzně odehrají boje o cenné kovy a mistrovské tituly.  Před domácím publikem by do nich měla zasáhnout také celá řada atletů z AK ŠKODA Plzeň.

"V sobotu uvidíme v modrobílém dresu účastnici olympijských her Lenku Valešovou. Tato dlouholetá  tahounka úspěšného extraligového týmu žen se představí jak v úvodní soutěži kladivářek v 11:30, kde bude z druhého místa bojovat o titul mistryně republiky. Lenka Valešová se představí rovněž první den i v soutěži  koulařek v 17:10, ve které bude jako momentálně třetí nejlepší koulařka v zemi bojovat doufejme o druhý cenný kov pro sebe . Dálkařka Linda Suchá, věkem ještě juniorka, se nyní nachází na čtvrtém místě republikových tabulek  a její  finálový duel o medaili bude na programu v sobotu od 15:45,“ říká Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Trojskokanským překvapením sezony je Linda Suchá, která je aktuálně nejlepší trojskokankou v zemi a je druhou plzeňskou adeptkou na zisk dvou cenných kovů. Trojskokanské finále žen uvidí  publikum v neděli od 12:25 hodin.   

V sobotu v 16:30 začne soutěž výškařů se škodováckým Janem Štefelou, který  je třetím mužem v republikové tabulce a je jasným adeptem na cenný kov. "Talentovaná dvojčata Jakub a Michal Forejtovi, jejichž diskařský závod začne v 16:35, se budou prát o republikovou medaili. A protože je Jakub třetí a Michal čtvrtý, můžeme očekávat velice napínavou soutěž,“ dodává Michal Černý.

První den se na start postaví také všestranná běžkyně Tereza Hrochová (na snímku), která bude na náročné trati 3 000 m překážek obhajovat stříbrnou medaili z loňského roku. Velice napínavé budou také štafety 4x100 m žen i mužů, které startují v sobotu od 18:15.

"Druhý závodní den nás čekají převážně finále a  k vidění budou také další technické disciplíny. Skvělé vícebojařce Denise Majerové můžeme fandit v soutěži výšky, kde se ze čtvrtého místa v průběžné tabulce bude prát o cenný republikový kov. Na loňském mistrovství brala bronz a na medaili má Denisa zálusk i v Plzni. Medaile se očekává i od čtvrtkařky Terezy Petržilkové, která se ovšem musí nejdříve popasovat  v sobotu se svými soupeřkami v rozběhu.  Její finále je na programu v neděli v 13:40 hodin,“ připomíná Michal Černý.

Vrcholem a zakončením dne i celého šampionátu budou tradičně  štafety 4x400 m, které jsou divácky velice oblíbené a plzeňští atleti jsou v nich velmi úspěšní.

Vstupenky mohou zájemci získat v předprodeji na www.ticket-art.cz nebo v den závodu na místě.

Více o šampionátu jsme psali zde.

FOTO: J. Kottas

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24