V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lečo tak trochu jinak! Zkuste ho na maďarský způsob s cuketou

lečo
11. 8. 2018 12:21

Zeleninové lečo k létu neodmyslitelně patří. Lehké prázdninové jídlo si můžete vychutnat i na maďarský způsob a s cuketou, kterých je momentálně všude dost...

Na přípravu budete potřebovat (množství dle potřeby):

pevná rajčata (ne přezrálá)
cuketa
světlé papriky
cibule
česnek
klobása nebo jiná uzenina
vejce
sladká mletá paprika
špetka uzené mleté papriky
čerstvě mletý pepř
petrželka
olej a kousek másla
sůl
bylinka (saturejka, oregáno, bazalka nebo třeba majoránka - jen tak trochu ovonět a lečo to zase ozvláštní)

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájejte na kostičky, klobásu na půlkolečka a společně orestujte na pánvi s olejem. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu na kousky stejně velké jako papriky. Rajčata můžete oloupat, pokud vám v leču vadí slupky, já je nechávám. Drobná cherry nakrájejte jen napůl, větší na měsíčky.

Nejprve k základu přidejte cuketu s paprikami, osolte a malinko podlijte vodou, rychleji vám zelenina změkne. Nechte vodu při vyšší teplotě vydusit. Posypte mletými paprikami a přidejte polovinu rajčat. Já rajčata přidávám takto postupně, první várka pustí šťávu, ve které se všechno dusí a druhá dodá lepší konzistenci, když jsou jen lehce změklá. Přidejte i posekaný česnek, dosolte a opepřete. Nechte dusit, dokud není cuketa naskus.

Posekejte bylinky, petrželky více, další bylinku jen trochu.

Na kousku másla umíchejte vajíčka.

Do pánve vložte zbytek rajčat a nechte už jen chvilku provařit. Nakonec vmíchejte hotová vajíčka, bylinky a dochuťte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Tradiční menu jinak! Velikonoční plněná sekaná hodně překvapí

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 11:06

K Velikonocům jasně patří nádivka a vajíčka. Nechcete ale zkusit něco nového? Velikonoční sekaná s nádivkou a vejci je parádní záležitost. S tipem od foodblogerky uspějete!

Bílá sobota je tady! Obarvěte vajíčka, napečte mazance a upleťte pomlázky...

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 8:12

Velikonoce jdou do finále. Máme tu "Bílou sobotu". Před námi je "Hod Boží velikonoční" a "Velikonoční pondělí". Se závěrem nejvýznamnějších křesťanských svátků se pojí i řada tradic...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Sankt Englmar láká na turistiku, stezku v korunách i zábavu pro rodiny

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Kalba manželů šílených

19:00     Plzeň » Divadlo Pluto