Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trhy v Domažlicích se již tuto středu přesunou na novou lokalitu

11.07.2023 13:11

Pravidelné domažlické středeční trhy se přestěhují na jiné místo již tuto středu. Nově Domažličtí stánky najdou na Chodském náměstí.

trhy náměstí Míru_město Domažlice

Pravidelné středeční trhy se roky konaly na náměstí Míru v Domažlicích. Kvůli trhům se každou středu uzavíralo náměstí pro automobilovou dopravu. Od středy 12. července bude vše jinak.

„Radní schválili termíny středečních trhů na druhou polovinu roku. Akceptovali názor předchozí rady města, která stanovila od července nové místo pro jejich konání - prostor před Chodským hradem na Chodském náměstí,“ uvádí město Domažlice. O záměru původního vedení města jsme v červnu informovali ZDE.

Ve středu 12. července se tedy poprvé budou trhy konat na Chodském náměstí. „Myšlenka přesunout trhy se objevovala již delší dobu, ale dříve převládal názor, že na domažlickém náměstí je potřeba, aby byla možnost na něj zajíždět, ale aby se jím pokud možno neprojíždělo, což mj. trhy zajišťovaly. Praxe ukázala, že si lidé zvykli a ve středu na náměstí ve zvýšené míře nejezdili," zmínil domažlický starosta Stanislav Antoš.

„Je otázkou, zda si zákazníci najdou cestu na Chodské náměstí. Situaci budeme monitorovat a nejpozději na konci roku ji vyhodnotíme," dodal starosta s tím, že nynější vedení města nechtělo měnit záměr předchozího vedení, který již byl zveřejněn.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT