QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík zavinil nehodu s osmi zraněnými u Tlučné. Už čelí obvinění

19.05.2020 8:23

Policisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže. V lednu se ve vysoké rychlosti čelně střetl s autem, ve kterém jela rodina s dětmi. Pak došlo ke kolizi ještě s dalším vozidlem.

45

Policie v těchto dnech ukončila vyšetřování vážné dopravní nehody z 5. ledna letošního roku. Nezodpovědného mladíka trestně stíhá kvůli spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Dvacetiletý řidič jel krátce před 17. hodinou se Škodou Octavií směrem na Tlučnou, ve velké rychlosti při průjezdu zatáčky dostal smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucícm osobním vozem Audi A4 s pětičlennou posádkou a dále s Opelem Astra. Přitom se zranili všichni účastníci kolize.

"Spolujezdec z Octavie utrpěl těžká zranění, těžká zranění utrpěli rovněž tři pasažéři ve voze tovární značky Audi, lehká zranění utrpěly dvě osoby z Audi a žena z Opelu. Po obdržení znaleckých posudků a zadokumentování výpovědí svědků policisté případ ukončili. Ze znaleckých posudků vyplývá, že příčinou dopravní nehody byla nepřiměřená rychlost řidiče škody, který se vlivem této rychlosti dostal do protisměrného pruhu vozovky, kde se čelně střetl s vozidlem Audi,“ připomíná policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Nehoda změnila život celé pětičlenné rodiny, která cestovala v Audi. Pětiletá dívka, její matka s partnerem a babička utrpěli velmi vážná zranění. Více jsme psali zde.

"Na základě všech zjištěných skutečností a na základě vypracovaného znaleckého posudku je tedy nepochybné, že řidič svým jednáním naplnil všechny znaky skutkové podstaty přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a proto policisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže. Výsledky toxikologického vyšetření prokázaly, že řidič před jízdou nebyl ovlivněn alkoholem ani jinou omamnou a psychotropní látkou,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: HZS PK
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24