Pět z osmi zraněných zůstává po nehodě u Tlučné ve vážném stavu - FOTKY

05.01.2020 20:28     06.01.2020 13:28

Vážná dopravní nehoda se stala v neděli 5. ledna vpodvečer u Tlučné. Při srážce tří osobních aut se zranilo osm lidí. 

tlucna4
tlucna1tlucna2tlucna3tlucna4tlucna5

Pět zraněných je stále ve vážném stavu. "Jeden mladý muž je ve velmi vážném stavu. Další čtyři pacienti jsou ve vážném, ale stabilizovaném stavu a žena ve věku 65 let, má zranění lehčího charakteru. Dvě děti jsou mimo ohrožení života,“ sdělila dnes mluvčí plzeňské fakultní nemocnie Gabriela Levorová.

"Podle dosavadních informací jel muž ročník 1999 s vozem značky Škoda z Vejprnic na Tlučnou. Z dosud nezjištěným důvodů řidič vjel do protisměru, kde se střetnul s vozem značky Audi. Za vozem Audi jel další vůz značky Opel a v něm řidička ročník 1955, která následně narazila do Audi před sebou," popsala vážnou nehodu mluvčí Ivana Jelínková.

Zdravotnická záchranná služba na místě ošetřila osm zraněných. Hasiči museli ze zdemolovaných aut vyprostit čtyři osoby. „Letecká záchranná služba z místa nehody transportovala do Fakultní nemocnice Lochotín dvě děti v mladším školním věku s těžkým zraněním a muže ve věku 30 let s velmi vážnými zraněními, na umělé plicní ventilaci,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Do Fakultní nemocnice Lochotín Emergency byla pozemní cestou dále transportována také žena ve věku cca 30 let s mnohočetným zraněním, při vědomí. Další zraněnou osobou s velmi těžkým zraněním byl muž kolem 30 let, do Fakultní nemocnice Lochotín byl přepraven se zajištěním dýchacích cest. Žena s traumatickým zraněním horní končetiny byla také transportována na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín. Posledním transportem byl muž a žena se středně těžkým zraněním, oba při vědomí. Ti byli transportováno na Akutní zónu Fakultní nemocnice Lochotín.

Foto: HZS Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24