17.05.2024 12:00
17.05.2024 11:11
Co je domácí násilí? Jak a kdo může pomoci? Policie v Plzeňském kraji řeší několik případů ročně
17.05.2024 10:33
Oprava Jasmínové ulice v Plzni se blíží ke zdárnému konci – FOTKY
Už téměř rok opravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jasmínovou ulici v Plzni. Rekonstrukce se blíží ke zdárnému konci.
Pikantní rychlovka! Bramborová omeleta s chorizem je top dobrota
Honí vás "mlsná", potřebujete rychlý oběd nebo večeři? Zkuste hodně vymazlenou bramborovou omeletu s chorizem. Rozhodně s ní zabodujete...
Na přípravu budete potřebovat:
6 brambor střední velikosti
2 menší cibule
1 chorizo klobása
hrst nakrájených žampionů
hrst zeleného hrášku (mraženého)
já jsem ještě přidala pár cherry rajčat, ale nemusí být
4 vejce
sůl a pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm. Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly.
Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek.
Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.