QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přinášíme tip na procházku v Plzni spojenou s koupačkou - FOTKY

20.06.2022 16:00

Máme pro vás tip na výlet, který je pro tropické dny v Plzni naprosto ideální. Krásná procházka lesem, koupačka a zábava pro děti! Vydejte se na výlet s námi!

e
1 (1)1 (5)abcde

Horké letní dny lákají k vodě. Kdo ale nechce celý den trávit na pláži plzeňských rybníků a trochu protáhnout nohy ve stínu lesa, ocení stezku Spejbla a Hurvínka v Plzni na Košutce. Pět a půl kilometrů dlouhý okruh nabízí pro děti i dospělé zajímavé zastávky, dřevěné sochy oblíbené pohádkové dvojice a zábavné úkoly. Cestou se můžete zchladit v nejednom rybníku a momentálně v lese rostou sladké borůvky a lesní jahody!

Okruh Spejbla a Hurvínka začíná na hrázi Šídlovského rybníka, kde se nachází i první stanoviště zábavné stezky. Na první tabuli se dozvíte, že okruh má pět a půl kilometru, kudy přesně vede a že každé stanoviště má QR kód, který po načtení chytrým telefonem spustí zábavné vyprávění Spejbla a Hurvínka. Na pláži Šídlováku je praktická převlékací kabinka a toaleta. Koupačka na začátku trasy je ideálním osvěžením.

Od Šídlovského rybníka trasa pokračuje ke Kamennému rybníku. Cestou se nachází Kolomazná pec, která je vzácnou industriální památkou. Je to nejlépe zachovalá stavba tohoto typu v České republice (více o Sigmondově stezce a peci ZDE). Poté stezka vede k Pískovcové skále Pupek a rybníčku v Arboretu Sofronka. Během cesty čeká na “člobrdíčky“ i “dospělčata“ několik zábavných pohybových úkolů v podobě dřepování nebo házení šišek. Když budete mít štěstí, uvidíte u Arboreta pobíhat i daňky!

Z arboreta vede cesta ke Kamennému rybníku, kde se dá občerstvit a vykoupat. Odtud pak stezka pokračuje k rybníku Nováček, na kterém se většinou prohánějí modely motorových člunů. Stezka se pak stáčí zpět k prvnímu stanovišti, kde končí.

O slavnostním otevření stezky v loňském roce jsme psali zde.

 

foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24