14.06.2024 15:00
14.06.2024 8:55 14.06.2024 12:28
Zásah složek IZS v Klatovech: Jeden mrtvý, několik zraněných a pátrání po vozidle s posádkou
14.06.2024 10:00
Pátrání: Pachatel nejprve nasedl na spřáhlo vlaku, poté se procházel na trati
Co k nedělní kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu
Míří k vám návštěva a vy nevíte, co nabídnout ke kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu. Hotová je během chvíle a zvládne ji i méně zdatná kuchařka...
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.