26.04.2024 9:48
Slavnosti svobody v Plzni zahájí ceremoniál na náměstí Republiky
Slavnosti svobody se blíží! Centrum města obsadí historická vojenská technika od 3. do 6. května. Podvečerní zahajovací ceremoniál bude mít slavnostní punc.
26.04.2024 9:48
Slavnosti svobody se blíží! Centrum města obsadí historická vojenská technika od 3. do 6. května. Podvečerní zahajovací ceremoniál bude mít slavnostní punc.
25.04.2024 14:31
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 13:58
Nestíháte v předvánočním shonu vyvařovat? Tak to je bramborové kari s kuřecím masem přesně tip pro vás! Luxusní lahůdka je hotová za chvíli a rozhodně zachutná...
Na přípravu budete potřebovat:
300g kuřecího masa z prsou nebo stehen
300g brambor
2 větší mrkve
1-2 červené papriky
koření: 2PL kari, 1KL římského kmínu, 1KL mletého koriandru, 2KL garam masala
3 stroužky česneku
čerstvý koriandr nebo petrželka
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji orestujeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut.
Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem nebo může posypat petrželkou.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.