Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hasiči byli kvůli bouřkám a lijákům v pohotovosti

09.05.2017 8:19

Záplavy bahna v ulicích i popadané stromy. Hasiče v Plzeňském kraji v posledních dnech pořádně prověřilo počasí. Do terénu museli i v pondělí. Ve Starém Plzenci museli uklízet několik ulic.

FOTO_Pavel Němeček

Přívalové lijáky, bouřky a někde i kroupy. Tak to během pondělního odpoledne vypadalo v regionu. Do terénu tak museli hned několikrát i hasiči.

Na Domažlicku museli vyjíždět do obce Smolov u Bělé nad Radbuzou, kde pročišťovali kanalizaci a zabránili tak zatopení budov. Hodně práce měli i ve Starém Plzenci. "Jednotky HZS Plzeň Slovany a místního SDH odklízely z ulic náplavy bahna. Do budov voda nezatekla," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Na několika místech museli také odstraňovat popadané stromy. Například v Rejštejně u Paštěckého mostu hrozilo pádem hned několik nebezpečně nakloněných stromů.

Bouřka v pondělí nadělala problémy také v železniční dopravě. Na trati Domažlice - Mariánské Lázně vyřadila z provozu zabezpečovací zařízení a České dráhy tak musely úplně zastavit provoz v úseku mezi Domažlicemi a Klenčím pod Čerchovem, více se dočtete zde.

Počasí přitom vyhnalo hasiče do terénu také v neděli, kdy měli nejvíc práce na Klatovsku. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte