Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň otevře Centrum robotiky! Registrace na "ochutnávku" běží

15.12.2015 10:36

V Cukrovarské ulici v Plzni v areálu bývalého depa se od ledna otevře zbrusu nové Centrum robotiky. V polovině ledna si budou moct Plzeňané cokoliv vyzkoušet zadarmo.

O Centru robotiky se mluví už hodně dlouho (více zde). Fungovat začne v podstatě za pár týdnů. Veřejnosti bude nabízet zhruba dvě desítky kroužků a na své si přijdou hlavně milovníci nejrůznější techniky. V polovině ledna se chystá otevřený den pro veřejnost. Centrum představí jednotlivé kroužky, do workshopů je ale nutné se předem registrovat.

Centrum robotiky bude spadat pod Dům digitálních dovedností. Centrum bude nabízet širokou škálu kroužků a kurzů se zaměřením na robotiku a drony, přírodní vědy, výrobu, elektroniku a stavitelství. Novinka začne v areálu fungovat oficiálně od nového roku. V polovině ledna se ale centrum představí široké veřejnosti. Ukázky jednotlivých kroužků budou probíhat 16. ledna od dopoledne v podstatě po celý den.

Připravený bude také doprovodný program, který bude volně přístupný, na ukázky a wrokshopy je ale nutná registrace. Zájem je poměrně velký a některé už jsou dokonce kapacitně obsazené. U některých nicméně stále ještě volná místa jsou a zájemci by tak neměli váhat. Registrovat se můžete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT