25.04.2024 14:31
Dopravní nehoda v Libušínské ulici v Plzni
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 14:31
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 13:58
25.04.2024 12:53
Připravuje se architektonická soutěž. Čtěte v článku!
Také se vám urodilo hodně ovoce a k tomu ještě spousty cuket? A víte, že kombinací ovoce s cuketou vznikne skvělý vláčný koláč? Vyzkoušejte tento recept od foodblogerky Andrey Motlíkové.
"Díky cuketě je těsto vláčné, měkké a vlhké. Je to opět velmi jednoduchý recept, kde se všechny ingredience na těsto smíchají a vylijí na plech. Takže s chutí do toho, utrhnout cuketu a nějaké ovoce a jde se na pečení," radí hospodyňkám foodblogerka Andrea, která tento koláč sama připravuje.
Na přípravu budete potřebovat:
500 g nahrubo nastrouhané cukety (oloupané, případně zbavené měkké části se semeny)
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
100 ml rostlinného oleje
2 KL vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
špetka soli
+ jakékoliv ovoce (broskve, meruňky, švestky, rybíz, jahody ...) a případně drobenka
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech nebo 2 koláčové formy vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou.
Na těsto nejprve vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Pak vmíchejte olej, vanilkový extrakt, špetku soli a cuketu. Nakonec přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vymíchejte.
Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Na něj poskládejte ovoce, posypte drobenkou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte cca 40 minut dozlatova, zkuste špejlí, zda je těsto propečené a nelepí.
Recepty na další cuketové dobroty najdete zde.
Líbí se vám recepty od Andrey? Navštivte její blog V kuchyni vždy otevřeno.