V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Co s cuketou? Recepty na cuketové dobroty - FOTKY

grilovana cuketa klikněte pro další foto
22. 8. 2020 17:31

Z cukety se dá doslova kouzlit. Cuketové zelí, omáčka, grilovaná cuketa, cuketa na mozeček se slaninou, cuketové závitky...variant jsou stovky. Přinášíme vám ty nejlepší "cuketové" recepty!

Cuketa není žádná nudná zelenina. O tom se za chvíli přesvědčíte. Recepty pro vás připravila foodblogerka Andrea Motlíková.

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

K cuketě pasuje česnek a pak různé bylinky. Tentokrát, protože je v kombinaci s brambory, jsem zvolila tymián.

Budete potřebovat:
2 cukety
8 brambor (průměr podobný průměru cukety)
1 smetany raději tučnější
150 g slaniny
3 větší stroužky česneku
3 PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl

Postup:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5 cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky. Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2 cm. Vložte do trouby rozpálené na 180 - 200 oC a pečte dozlatova.

zapečena cuketa s bramborem a smetanou

Grilovaná cukleta s bylinkovým dipem

Budete potřebovat:
cuketa
sůl
olivový olej

Dip:
balkánský sýr
zakysaná smetana
kopr, bazalka
česnek 

Postup:
Opékala jsem na grilovací pánvi. Cuketu nakrájíme na kolečka nebo plátky cca 1 cm vysoké. Opečeme je na olivovém oleji z obou stran, vyjmeme a osolíme. Pokud budeme grilovat na grilu, cukety opečeme nasucho, poté potřeme olivovým olejem a osolíme.
Na dip nastrouháme najemno balkánský sýr, rozdrtíme do něj česnek, přidáme zakysanou smetanu a posekané bylinky. Promícháme, popř. dosolíme. 
grilovana cuketa s dipem

Cuketa na slanině s vejci

Budete potřebovat:
Vše podle počtu osob, počítejte 2 vejce na osobu
cuketa
nakrájená slanina
vejce
rajčata
sůl pepř
olej 
 

Postup: 
Cuketu a rajčata nakrájíme na plátky o síle cca 3-5 mm. Na pánvi rozpálíme malinko oleje, na kterém necháme opéct asi 2 minuty osolené cukety z obou stran. Cukety odhrneme stranou a opečeme plátky slaniny. Na ně položíme opečené cukety, rajčata a rozklepneme vajíčka. Osolíme, opepříme a necháme ztuhnout. Na talíři posypeme nasekanou pažitkou.

cuketa na slanině s vejci

Z cukety si můžete udělat zelí, polévku, směs na topinky a dokonce i chléb. Ještě více "cuketových receptů" najdete na blogu Andrey Motlíkové - V kuchyni vždy otevřeno.

Foto a recepty: Andrea Motlíková

MH
sdílet na facebook

RECEPTY: Na Velikonoce nesmí chybět mazanec. Tradiční, tvarohový, kořeněný...

Recepty
 čtení
31. 3. 2021 17:11

Velikonoce jsou tady a na stole by neměl chybět tradiční velikonoční mazanec. My vám přinášíme recepty hned na několik druhů mazanců. Všechny pro vás vyzkoušela foodblogerka Andrea Motlíková.

VIDEORECEPT: Vaříme s QAPem z regionálních surovin - VEPŘOVÝ ROŠŤÁK

Lifestyle
 čtení
26. 3. 2021 12:31

Je tady třetí díl rubriky "Vaříme s QAPem z regionálních surovin". Dnes si uděláme skvělé křehké maso - vepřové roštáky. Recept je opravdu jednoduchý.

  QAP téma   Tipy do Bavorska
Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Chyť a pusť

Rybářské potřeby od nástrah až po pruty. Navštivte náš e-shop nebo kamennou prodejnu.

  Pavel Trampota - PT Servis

Sportovní výživa a doplňky, vše pro fitness a další sporty

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek