11.06.2024 19:30
11.06.2024 11:13
Na Špičáku se otvírá nová cyklistická trať, která je určená běžným cyklistům
Začíná nepřetržitý letní provoz sportovního areálu Ski&Bike Špičák. Navíc se otvírají naučné stezky na ledovcová jezera i nová cyklistická trať „Uphill Špičák 1202“.
10.06.2024 17:16
Plzeňští celníci se zapojili do kontrolní akce s názvem DRUM 2024. Jaké jsou výsledky?
Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků. Zajistili tisíce cigaret i stovky lihovin.
Co o víkendu uvařit? Zkuste králíka s cibulovou omáčkou na víně
Čekáte návštěvu k víkendovému obědu a stále si lámete hlavu s tím, co uvařit? Zkuste králíka s cibulovou omáčkou na víně. Nechte se inspirovat receptem foodblogerky...
Na přípravu budete potřebovat:
1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150g slaniny
250ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián a rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo, olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl
Postup:
Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, dodáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220C.
Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.