QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
03.06.2024 8:55
Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 otevřela pro rodiny s dětmi novou autorskou interaktivní expozici Cesta kolem světa, která přináší unikátní koncept propojení světelné zážitkové výstavy s prvky únikových a stopovacích her. Příběh expozice odkazuje na slavný román Julese Verna.
03.06.2024 7:42
02.06.2024 23:18
Na vzestupu je opět Úhlava ve Štěnovicích
Hodně vyvoněná dobrota! Klobásy z pekáčku na bylinkách si zamilujete
19.10.2019 13:59
Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...
Na přípravu budete potřebovat:
4 bavorské klobásy ( popř. bílé vinné apod. )
1 plechovka drcených rajčat
250 ml černého piva
1 PL sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony
150 g slaniny
čerstvé bylinky ( rozmarýn, tymián, šalvěj ...)
olej
sůl, pepř, špetka cukru
Postup přípravy:
Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.
Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami.
Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby nám omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.
SDÍLEJTE ČLÁNEK