30.05.2024 10:20
Řidiči, nohu z plynu! Měření rychlosti v Plzni pokračuje, kde se objeví u silnic radar?
Strážníci Městské policie Plzeň si posvítí na rychle jedoucí řidiče. Kde všude se bude měřit?
30.05.2024 10:20
Strážníci Městské policie Plzeň si posvítí na rychle jedoucí řidiče. Kde všude se bude měřit?
30.05.2024 9:41
Náhrobek bude restaurován. V plánu je také učinit místo, jež je přezdívané jako Plzeňský Slavín, průchozím.
29.05.2024 20:44
Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS
Dochází vám tipy na vaření? Bratislavská vepřová plec je jasnou volbou, která zachutná a určitě se stane stálicí na vašem domácím jídelníčku. Chutná prostě skvěle!
Na přípravu budete potřebovat:
500g vepřové plece
1 velká cibule
1PL rajčatového protlaku
1 mrkev
kousek celeru
1 větší kyselá okurka
sterilovaný nebo mražený hrášek
150ml mléka
150ml smetany na vaření
citronová šťáva
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečema, vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.
Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke kenoci vloží zeleninu do omáčky.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.