19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
Silné bouřky se ženou do regionu!
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
19.05.2024 12:30 19.05.2024 16:11
V celém Plzeňském kraji platí dnes od 14 do 22 hodin výstraha!
19.05.2024 16:02
Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění
15.05.2024 9:54 19.05.2024 10:02
Jak práce ovlivní dopravu? Přinášíme informace.
Nádivka na velikonoční stůl neodmyslitelně patří. Co ale zkusit ne úplně tradiční variantu? Foodblogerka Andrea Motlíková přichází s opravdu hodně "voňavou" záležitostí....
Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáváme podle potřeby vývar. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.