QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
29.04.2024 15:38
Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!
29.04.2024 14:12
29.04.2024 12:27
Není zelňačka jako zelňačka! Zkuste lahodnou valašskou kyselici
26.01.2019 11:39
Zelňačka je mezi polévkami klasika. Ovšem valašská zelňačka se smetanou a klobásou je luxusní dobrota. Vyzkoušejte tip foodblogerky, určitě budete slavit úspěch!
Na přípravu budete potřebovat:
500 g uzené krkovice (popř. koleno)
1 větší klobása
4 brambory
500 g kysaného zelí (podle kyselosti můžete propláchnout)
1 velká cibule
1 sladká smetana (pokojové teploty)
cca 1 KL majoránky
špetka kmínu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 stroužky česneku
2 PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvařte doměkka ve vodě uzené maso. Ve vývaru pak i na menší kostky nakrájené brambory. Nikdy nevařte brambory zároveň s kysaným zelím, zůstanou tvrdé.
Část masa nakrájejte na kousky, zbytek uchovejte k jinému použití. Cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s pokrájenou klobásou orestujte na tuku. Přisypte mouku, chvilku ještě restujte. Poté přidejte zelí, promíchejte a zalijte vývarem bez brambor. Osolte, okmínujte, vhoďte bobkové listy a nové koření a vařte do změknutí zelí. Když je zelí měkké, přidejte uzené maso, brambory, majoránku, rozdrcený česnek a přilijte smetanu.
Vše nechte ještě cca 10 minut provařit. Dochuťte případně solí a pepřem.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.
SDÍLEJTE ČLÁNEK