30.05.2024 18:38
30.05.2024 14:48
První červnový víkend je tu! Kam v Plzni a Plzeňském kraji vyrazit za zábavou?
V sobotu 1. června se slaví Den dětí, a tak přinese víkend mnoho akcí, které jsou určené právě jim. Vyrazit ale můžete i na pivobraní nebo koncert. Přinášíme oblíbené tipy na víkend!
30.05.2024 10:20
Řidiči, nohu z plynu! Měření rychlosti v Plzni pokračuje, kde se objeví u silnic radar?
Strážníci Městské policie Plzeň si posvítí na rychle jedoucí řidiče. Kde všude se bude měřit?
Pohoštění jak "břitva"! Zkuste pikantní bůčkovou pomazánku
Čekáte návštěvu nebo si chcete dopřát pikantní dobrotu? Recept na pikantní bůčkovou pomazánku přináší foodblogerka Andrea Motlíková. To musíte zkusit!
Na přípravu budete potřebovat:
- 1 kg prorostlejšího bůčku
- 6 pálivých čerstvých beraních rohů
- 6 sterilovaných beraních rohů
- sklenička paprikové pasty - pomazánky ( kupuji v Kauflandu)
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1/2 l černého piva - já použila Svijany, není hořké
- kmín
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, opepříme, podlijeme 1/4 l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva. Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu.
Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.