29.04.2024 20:49
29.04.2024 15:38
Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY
Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!
29.04.2024 14:12
Čarodějnice v některých částech Plzeňského kraje budou bez ohňů. V platnosti je výstraha
S Andreou v kuchyni: Šťouchané brambory s kapustou
Děláváte šťouchané brambory ? Také do nich někdy přidáte orestovanou cibulku, slaninu nebo česnek? Zkuste změnu. Šouchané brambory s kapustou Vám budou určitě chutnat.
Brambory a kapusta je stará dobrá kombinace. Zkuste tyto dvě suroviny dát dohromady a budete mít skvělou přílohu.
Na přípravu budete potřebovat: (4 porce)
1kg brambor typu B
cca 100ml mléka
máslo
sůl
1/2 kapusty menší
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.
Podávala jsem s krkovičkou na houbách.
foto a recept: Andrea Motlíková
Mrkněte na další recepty na Andrey blog V Kuchyni vždy otevřeno