16.05.2024 14:39
Čeká nás víkend plný zábavy! Přinášíme tipy na akce v Plzni a Plzeňském kraji
Víkend 18. až 19. května nabídne mnoho zajímavých akcí. Přinášíme oblíbené tipy!
16.05.2024 14:39
Víkend 18. až 19. května nabídne mnoho zajímavých akcí. Přinášíme oblíbené tipy!
16.05.2024 11:35
16.05.2024 9:27
V centru Plzně právě probíhá dopravní omezení, které se váže k začínající rekonstrukci tramvajové trati. Přinášíme informace.
Děláváte šťouchané brambory ? Také do nich někdy přidáte orestovanou cibulku, slaninu nebo česnek? Zkuste změnu. Šouchané brambory s kapustou Vám budou určitě chutnat.
Brambory a kapusta je stará dobrá kombinace. Zkuste tyto dvě suroviny dát dohromady a budete mít skvělou přílohu.
Na přípravu budete potřebovat: (4 porce)
1kg brambor typu B
cca 100ml mléka
máslo
sůl
1/2 kapusty menší
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.
Podávala jsem s krkovičkou na houbách.
foto a recept: Andrea Motlíková
Mrkněte na další recepty na Andrey blog V Kuchyni vždy otevřeno