20.05.2024 13:05
20.05.2024 9:32 20.05.2024 10:44
Policejní manévry v Plzni! Anonym nahlásil bombu v budově soudu
Probíhá policejní opatření.
20.05.2024 9:05
Výzva a hledání svědků události! U Vejprnického potoka byla napadena labuť - FOTKY
Na Pekelném rybníku u Vejprnic byla napadena samice labutě velké z hnízdícího páru. Následně musela být utracena.
S Andreou v kuchyni! Udělejte si doma skvělý burger
Je tady víkend a tak se můžete víc věnovat i vašemu vaření! Máte chuť na pořádný burger? Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat burger se žampionem portobello, karamelizovanou cibulí a klobásou.
Na přípravu budete potřebovat:
1 bulka
1 žampion portobello
snítka tymiánu
1 grilovací klobása se švestkou Schneider
1 grilovací klobása s goudou Schneider
listy salátu nebo rukoly
1 rajče
1 větší cibule
1 KL třtinového cukru
1 PL octa balsamico
1 PL majonézy
1 KL chilli omáčky
olej
sůl
Postup přípravy:
Burger můžete připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli budete potřebovat pánvičku.
Nejdříve opečte řezné plochy bulky. Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a dochuťte případně solí. Žampion zevnitř potřete olejem, osolte a posypte lístky tymiánu. Vše se snažte dostat mezi lupeny. Žampion opečte nejprve lupeny dolů a pak ho obraťte. Uvnitř se vytvoří šťáva, kterou v něm ponechte.
Cibuli nakrájejte na kolečka a na oleji ji orestujte. Zasypte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Osolte a zalijte balsamicovým octem. Ještě chvilku promíchávejte, než se ocet odpaří. Dochuťte.
Klobásu také ogrilujte a nakrájejte na slabší plátky. Spodní část bulky potřete chilli majonézou. Postupně vrstvěte listy salátu, na ně položte žampion a jeho prohlubeň naplňte karamelizovanou cibulí. Na ni pak přijdou plátky klobásy, rajčete a pokud budete chtít, i kolečka čerstvé cibule.
Dobrou chuť!
Více receptů najdete v naší sekci recepty nebo na blogu V Kuchyni vždy otevřeno
Foto a recept: Andrea Motlíková