27.05.2024 11:37
27.05.2024 9:39
V okolí Plzně proběhla 34. jízda historických vozidel! Podívejte se na FOTKY
V sobotu si na své přišel ten, kdo má rád historické vozy. Majitelé veteránů se potkali v autocampu Ostende u Velkého Boleveckého rybníka. Podívejte se na FOTKY.
26.05.2024 15:17
Litice postoupily do finále, Áčko porazilo Bohemians Praha 4:1
Sezóna cuket jede! Zavařte si cuketovou omáčku na těstoviny i pod maso...
Cuket je momentálně všude doslova plno. Už Vás nebaví klasické cuketové recepty? Zkuste si ji zavařit s další zeleninou jako omáčku k těstovinám, rýži i pod pečené maso...
Na přípravu budete potřebovat:
1 kg cukety bez semen
1 kg paprik (červené, bílé ... )
700 g cibule
700 g mrkve
500 g rajčat
1 velký kečup (500ml)
1 sladká chilli omáčka
3 velké rajčatové protlaky
6 PL sójové omáčky
6 PL worcestru
2 PL cukru
1 PL soli nebo podle chuti
možno použít i česnek
olej cca 100 - 150 ml
Postup přípravy receptu:
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, osolíme a 15 minut restujeme. Poté přidáme zbytek ingrediencí, provaříme a směsí plníme skleničky. Kdo chce může ke konci přidat posekaný česnek. Sklenice sterilujeme při 80°C 15 minut. Omáčka je vhodná na těstoviny, rýži, pod maso ... dle libosti.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.