20.09.2024 20:17 20.09.2024 20:40
Hokej: Plzeň prohrála doma s Litvínovem
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
20.09.2024 20:17 20.09.2024 20:40
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
20.09.2024 14:00
V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.
20.09.2024 13:23
Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.
K podzimu jasně patří polévky, které zahřejí i zasytí. Kapustovou polévku s knedlíčky z vinné klobásy zvládne i méně zkušená hospodyňka a knedlíčky jsou vážně luxusní!
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 menší kapusty
3 brambory
cca 200 g vinné klobásy
1 větší cibule
2 stroužky česneku
100 ml mléka
1 PL sladké mleté papriky
1/2 KL drceného kmínu
5 kuliček nového koření
pepř a sůl
2 PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5 l vývaru
Postup přípravy receptu:
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.
Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.