QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
03.06.2024 8:55
Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 otevřela pro rodiny s dětmi novou autorskou interaktivní expozici Cesta kolem světa, která přináší unikátní koncept propojení světelné zážitkové výstavy s prvky únikových a stopovacích her. Příběh expozice odkazuje na slavný román Julese Verna.
03.06.2024 7:42
02.06.2024 23:18
Na vzestupu je opět Úhlava ve Štěnovicích
Stylový letní oběd! Zapečená cuketa s bramborami, slaninou a smetanou nadchne
05.07.2019 11:04
Nechce se vám v létě vyvařovat omáčky? Letní zapečenou cuketou s bramborami, slaninou, parmazánem a smetanou rozhodně nadchnete i ty mlsnější strávníky!
Na přípravu budete potřebovat:
2 cukety
8 brambor (průměr podobný průměru cukety)
1 smetany raději tučnější
150g slaniny
3 větší stroužky česneku
3PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky.
Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180°C - 200°C a pečte dozlatova.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.
SDÍLEJTE ČLÁNEK