10.06.2024 17:16
Plzeňští celníci se zapojili do kontrolní akce s názvem DRUM 2024. Jaké jsou výsledky?
Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků. Zajistili tisíce cigaret i stovky lihovin.
10.06.2024 17:16
Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků. Zajistili tisíce cigaret i stovky lihovin.
10.06.2024 9:11 10.06.2024 17:03
Řidiči musí na dálnici D5 ve směru na Rozvadov počítat s omezením.
10.06.2024 10:53
Burgery jsou velkým hitem. Zkuste si připravit luxusní burger sami doma. Trhané hovězí se ovšem hodí i do tortill nebo jen tak s omáčkou. Jak na to, radí foodblogerka Andrea Motlíková.
Chtěli jste recept na trhané hovězí, tak už jsem tady se základním popisem a prvním receptem na jeho využití. Trhané hovězí můžete použít do burgeru, do tortill, do těstovin, na pizzu, s asijsou omáčkou, do salátu ... určitě pro něj najdete spoustu využití. Je to velmi jednoduché, díky dlouhému pečení při nižší teplotě trochu delší na přípravu, ale stojí to určitě za to. Ve výhodě budou ti, kteří jsou vlastníky pomalého hrnce
Na přípravu budete potřebovat:
1 kg hovězího krku nebo kližky
1 cibule
3 stroužky česneku
popř. tymián nebo rozmarýn
Na BBQ omáčku:
2 PL oleje
1 menší cibule
1 větší stroužek česneku
150 ml rajčatové passaty
1 PL worcesteru
1 PL uzené sladké papriky
1 PL octa (jablečný, vinný)
1 PL javorového sirupu (třtinového cukru)
1 KL melasy (tu jsem já nedala)
1 KL dijonské hořčice
1-2 KL kouřové soli
1 bobkový list
čerstvě mletý pepř
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.