QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravné práce na rekonstrukci tramvajové trati v centru Plzně začaly - FOTKY

13.05.2024 10:28

Rekonstrukce tramvajové trati a dlouhodobá výluka začne 21. května. Do té doby ale musí proběhnout několik stavebních úprav, které částečně ovlivňují provoz tramvajových linek.

Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (5)
Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (5)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (1)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (2)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (4)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (3)Jízdecká_zahájení prací na rekonstrukci tram Zbrojnické_0524_QAP (6)

Na náměstí Republiky od ulice Bedřicha Smetany do Františkánské ulice dojde k rekonstrukci tramvajového pásu. Hlavním předmětem stavby je rekonstrukce stávající tramvajové trati a přilehlých komunikaci v délce cca 211 m, a to z důvodu jejího špatného technického stavu. Detailně jsme informovali ZDE.

Výstavba je rozdělena do šesti fází. V rámci první fáze probíhala z důvodu stavebních prací na tramvajové trati u zastávky Jízdecká o víkendu 11. – 12. 5. 2024 výluka tramvajové dopravy na lince č. 2.

Aktuálně se na místě stále pracuje, lidé musí počítat s odklonem linky č. 2 ve směru od Skvrňan.

„V termínu 13. - 15. 5. 2024 nebude možný provoz linky 2 od Skvrňan na náměstí Republiky přes centrální zastávku Sady Pětatřicátníků. Z tohoto důvodu bude linka 2 odkloněna přes Palackého ulici a zastávku U Synagogy. Provoz ve směru do Skvrňan beze změny,“ uvádí PMDP.

Následovat bude od 16. května 2. fáze - z důvodu montáže spojky u Zvonu.

„V druhé etapě, kdy bude montována kolejová spojka U Zvonu, bude uzavřena Pražská ulice, a to v úseku Anglické nábřeží – U Zvonu a v úseku U Zvonu – Masné krámy. Dále bude uzavřena Solní ulice v úseku Dominikánská – Sedláčkova, kde vznikne provizorní zastávka. V ulicích Dřevěná a Zbrojnická bude otočen směr provozu. Jednosměrný provoz bude zaveden v ulici Pallova," uvádí magistrát.

Po dobu tramvajové výluky bude na Slovany a Světovar zavedena náhradní autobusová doprava – linka 2A v trase Radnice Slovany – Světovar – Slovany – Sady Pětatřicátníků a zpět.

„Z důvodu stavebních prací na tramvajové trati na Anglickém nábřeží bude probíhat v termínu 16. – 20. 5. 2024 výluka tramvajové dopravy v úseku sady Pětatřicátníků – Slovany/Světovar. Provoz tramvajové linky 1 bude po dobu výluky nahrazen tramvajovou linkou 1/2 v trase Bolevec – Skvrňany. V sadech Pětatřicátníků budou tramvaje linky 1/2 odbavovat v zastávkách: Jízdecká (směr Skvrňany), Sady Pětatřicátníků (směr Bolevec)," uvádí PMDP.

Od 21. 5. 2024 bude zahájena dlouhodobá výluka a rekonstrukce tramvajové trati ve Zbrojnické ulici. Více o jednotlivých fázích a hlavní výluce jsme psali ZDE.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT