QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystáte se na výlet? Hrad Švihov bude tančit v renesančním stylu!

04.07.2019 13:56

Co tančila renesanční Evropa? Dozvíte se na hradě Švihově už během nadcházejícícho prodlouženého víkendu. Pokud chystáte výlet, tak na Švihově si opravdu užijete!

2019-07-05---cerninske-kratochvile-02

Ukázky renesančních tanců oživí prohlídky hradu Švihova o letním prodlouženém víkendu. Dějištěm bude Taneční sál vyzdobený nádherným renesančním stropem.

Renesanční tance staré Evropy, konkrétně z Anglie, Francie a Itálie, nabídne tradiční "Černínské kratochvílení aneb taneční okénko při prohlídkách Švihova" v rámci prohlídkového okruhu "Hrad".

Zpestření prohlídek bude k vidění během prvního letošního prodlouženého víkendu letních prázdnin, tedy od 5. do 7. července. "V Tanečním sále hradu bude návštěvníkům běžných prohlídek nabídnut krátký vhled do světa dvorských renesančních tanců. Tanečníci v historických kostýmech ze skupiny Danza Alegre budou naživo doprovázeni hudební skupinou zaměřenou na historickou hudbu Gemini Musicales i reprodukovanou hudbou," láká správa hradu.

Hrad Švihov se začátkem nové sezóny otevřel i novou expozici. Ta nadchne milovníky legendární Popelky. Projít si můžete zbrusu novou expozici "Za tajemstvím Popelčina střevíčku", další informace i s fotografiemi najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT