QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Švihově se zabydlela Popelka! Hrad začne sezónu s novou expozicí - FOTKY

26.03.2019 8:54

S velkou novinkou vstoupí do nové sezóny vodní hrad Švihov. V Bílé baště vznikla expozice Za tajemstvím Popelčina střevíčku. Přinášíme podrobnosti!

Popelka
Popelkavi_popelka_01mensikvi_popelka_03sadvi_popelka_02pradlenavi_popelka_04lesvi_popelka_06princvi_popelka_05kuchynvi_popelka_08sovavi_popelka_07plesvi_popelka_09strevicek

Hrady a zámky v Plzeňském kraji už finišují s přípravou nové sezóny. Ve velkém stylu ji otevřou na Švihově. Hrad nabídne zbrusu novou expozici Za tajemstvím Popelčina střevíčku.

Expozice je umístěná v Bílé baště a je tedy samostatně přístupná. Celkem zabírá čtyři podlaží. "Ve výstavní expozici najdete Vincka na cestě s kouzelnými oříšky, Popelku u potoka, Popelku ve své chaloupce se sovou Rozárkou, scénu ze soutěže o nejlepšího střelce, pohled od kuchyně s nešikovným kuchtíkem, pohled do světnice s množstvím látek na šaty, přebírání hrachu v popelu, královský ples i nezapomenutelnou závěrečnou scénu se střevíčkem, prstenem...," láká správa hradu. 

Část expozice je věnovaná samotnému filmu. Návštěvníci se tak dozví řadu zajímavostí o legendární pohádce, uvidí záběry z natáčení, nahlédnout budou moct i do originálního scénáře a soukromí některých představitelů. Chybět nebudou ani ukázky z filmu.

Výstava bude tahákem zejména pro rodiny s dětmi a i na to její tvůrci mysleli. Jedna z částí expozice je věnovaná právě dětem. Ty budou moct se svojí "Rozárkou" plnit nejrůznější úkoly a řešit hádanky.

Okruh je samostaný a bez omezení termínem konkrétní prohlídky. Informace o otevření expozice najdete zde. Vůbec poprvé bude návštěvníkům představená o Velikonocích.

Už teď se mohou ale zájemci namlsat díky nově spuštěnému facebookovému profilu "Za Popelkou na hrad Švihov".

FOTO: Vodní hrad Švihov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24