Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Další rozpory ještě před vytvořením koalice! STAN s Bernardem má problém

14.10.2020 9:32

Jednání o koalici v Plzeňském kraji stále nejsou u konce a přicházejí další komplikace. Hnutí STAN v čele s Josefem Bernardem má další problémy, nyní jsou rozpory přímo uvnitř uskupení.

stan a piráti

Před volbami vznikají nejrůznější uskupení, aby měly větší šanci na úspěch a po volbách se dokonce některé strany spojují ještě před tím, než je vytvořena koalice (v Plzeňském kraji se takto spojil STAN s Piráty). A teď se ukazuje, jak jsou tato spojení vratká a nestálá.

Hnutí STAN kandidovalo se Zelenými, Idealisty a hnutím PRO Plzeň. A právě hnutí PRO Plzeň má teď s Josefem Bernardem a STAN velký problém. Na kraji se totiž rýsuje koalice ODS s TOP 09, STAN a Piráty. Oznámeny již byly i počty v Radě Plzeňského kraje. Tam by měl mít STAN a další uskupení tři pozice.

A právě o tyto (dnes ještě nezískané) pozice jde, STAN chce pozice pro sebe. To se ale nelíbí hnutí PRO Plzeň. "Hnutí STAN a PRO Plzeň by v předpokládané koalici mohly získat 3 místa v Radě PK. Avšak hnutí STAN si nárokuje všechny pozice radních pro své hnutí. To nepovažujeme za spravedlivé a korektní v návaznosti na skvělý volební výsledek," uvedlo hnutí pro Plzeň na facebookých stránkách. Celé prohlášení najdete pod článkem.

Pokud by se tak reálně stalo a hnutí STAN by neustoupilo, Bernardova koalice by rázem přišla o dva mandáty, kterých by měla jen pět. Tomu by ale neodpovídalo plánované zastoupení v krajské radě, kde má být druhou nejsilnější stranou. S pěti mandáty by totiž byla až čtvrtým nejpočetnějším táborem v 45členném zastupitelstvu za hnutím ANO, ODS s TOP 09 a Piráty.

Jak nakonec bude koalice v Plzeňském kraji vypadat, není stále jasné. Nejde totiž o první problémy, které tuto vznikající koalici provázejí. Rozpor mezi sebou mají i členové ODS.

Čtěte také: Nestandardní koalice na kraji? Rozpor už je i u ODS

Prohlášení PRO Plzeň

Vážení příznivci a voliči hnuti PRO Plzeň,
v dnešních dnech probíhají vyjednávání ohledně nové krajské koalice.
Hnutí STAN a PRO Plzeň by v předpokládané koalici mohly získat 3 místa v Radě PK. Avšak hnutí STAN si nárokuje všechny pozice radních pro své hnutí. To nepovažujeme za spravedlivé a korektní v návaznosti na skvělý volební výsledek.
V případě takového rozdělení nebude hnutí PRO Plzeň pokračovat v dalších koaličních jednání.
Za situace, že se v předpokládané koalici změní nabídka pro hnutí STAN, kdy získá pouze 2 místa v Radě, hnutí PRO Plzeň bude tento návrh akceptovat a ve spolupráci budeme nadále pokračovat.
Všem našim příznivcům děkujeme za podporu
hnutí PRO Plzeň

pro plzen

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství