O víkendu nás čekají tropy, teploty se přehoupnou přes 35 stupňů

17.06.2022 12:03

Již tento víkend 18. až 19. června se Plzeňský kraj dočká tropických teplot. Rtuť teploměru by se měla v neděli vyšplhat až na 36 °C. Detailní předpověď počasí najdete v článku.

2

Čeká nás víkend plný tropických veder. V Plzeňském kraji slibují meteorologové od pátku 17. června slunečné a tropické počasí. V neděli k večeru mohou přijít lokální přeháňky. 

Páteční večer bude zpočátku oblačno až polojasno, postupně skoro jasno. Nejnižší noční teploty 14 až 11 °C ve všech polohách. Tlaková výše se bude přesouvat ze střední Evropy k východu a kolem ní k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu.

V sobotu 18. června pak bude většinou jasno, telploty překonají tropickou třicítku. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 31 až 34 °C.

V něděli 19. června bude jasno a teploty dokonce až 36 °C. Později večer se na severozápadě kraje mohou objevit ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, nejvyšší denní 32 až 36 °C.

Předpověď počasí je ideální pro navštívení nějaké z kulturních akcí. Přehled toho, co se tento víkend v Plzeňském kraji, naleznete zde.

 

foto ilustrační Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT