Kam vyrazit v Plzni a Plzeňském kraji? Přinášíme oblíbené tipy na víkend

16.06.2022 12:00

Šermířské souboje, festival piva i dobrého jídla, dračí lodě, dobročinný jarmark...To vše a mnohem více se bude konat tento víkend v Plzeňském kraji!

milan svoboda

PLZEŇ

TUTO JÍDLO na Náplavce na Radbuze

Food festival v sobotu 18. června láká návštěvníky na všeliaké dobroty. Akce bude v japonském duchu.

Industry Open

O víkendu 17. až 19. června se návštěvníci mohou podívat do industriálních prostor, do kterých se běžně nedostanou. Psali jsme zde.

Víno a jídlo na zámku Kozel

V neděli 19. června od 10 do 18 hodin se bude konat na zámku Kozel food festival, který nabídne 14 stánků s vínem a desítky stánků s jídlem. Pro děti jsou připravené dobové atrakce a tvořivé dílny.

WALLZ no.3

Třetí ročník street artového festivalu. 18. června se budou konat krátké přednášky, workshopy pro děti. V 19 hodin bude umělecký souboj v DEPO2015.

Pilsner Dragons Cup 2022

V neděli 19. června se rozezní bubny dračích lodí na Borské přehradě v Plzni.

Riegrovka hraje

V sobotu 18. června vystoupí na ulici hudebníci Jarda Božek a Luboš Kuchár. V Riegrově ulici v centru Plzně od 18 hodin.

Pohádková cesta v zoo Plzeň

V sobotu 18. června od 10 do 17 hodin proběhne tradiční pohádková cesta a módní přehlídka v plzeňské zoo. O události jsme psali zde.

Den otců a dědů ve Škodalandu

Oslavte den otců u přehrady na kraji Plzně. Bohatý program čeká na návštěvníky sportovního areálu v neděli 19. června od 13 hodin.

 

PLZEŇSKÝ KRAJ

Nefestík v Nepomuku

Malá, až rodinná, přehlídka nezávislé, nekomerční, alternativní a undergroundové umělecké tvorby. Akce se koná o víkendu 17. až 19. června.

Klatovský festival vína

V sobotu 18. června od 13 hodin v Mercandinových sadech. Víno, cimbálová muzika, dražba vína pro charitativní účely. To vše a mnohem víc na vás čeká v Klatovech.

Jarmark a dobročinný bazar pro Vilémka v Útušicích

Bazar dětského zboží, jarmark, výrvarný a tvořivý koutek. V sobotu 18. června od 10 hodin, Útušice 3. Celý výtěžek z bazaru a útrata za zboží na jarmarku půjde pro nemocného Vildu z Nebílovského Borku na rehabilitace.

Zahájení sezóny na koupališti v Letinech

Grilované prasátko, koupačka a mnohem víc je přichystáno na zahájení sezóny na koupališti v Letinech. Akce se koná v sobotu 18. června od 13 hodin.

Kašperské ŠARVÁTKY

V sobotu 18. června proběhne zábavná událost na královském hradě Kašperk. Návštěvníky čekají šermířská vystoupení, divadlo i tance. Akce se koná od 10 do 17 hodin.

Den s malými pivovary v Chotěšově

Již 3. ročník prezentace malých pivovarů čeká návštěvníky kláštera v Chotěšově. Bohaté občerstvení, muzika a soutěže. Kdy? V sobotu 18. června od 14 hodin. Psali jsme zde.

 

foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24