Industry Open láká na prohlídku vodárenské věže v plzeňském pivovaru!

14.06.2022 12:41

O víkendu 17. až 19. června proběhne projekt Industry Open. Zájemcům umožní nahlédnout do industriálních prostor po celém Plzeňském kraji. Prozkoumejte pivovar, důl i vodárnu!

Nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj (1)

V rámci projektu Industry open proběhne odborná konference pro profesionály z cestovního ruchu. Pro veřejnost bude velmi lákavá doprovodná akce s názvem Stezka Industry Open, která nabídne zájemcům nahlédnout a prozkoumat průmyslovou historii regionu. O víkendu 17. až 19. června si některé provozy připravily speciální prohlídky a například do depa na Karlově, budou jezdit historické autobusy.

Hlavní myšlenkou Industry Open je zviditelnění industriálního dědictví Plzně a celého Plzeňského kraje. Návštěvníkům připomíná běžně dostupné průmyslové památky, jako například Kolomaznou pec nebo Pňovanský most. Projekt také poukazuje na doly, sklárny a muzea, teré jsou návštěvníkům běžně dostupné a mnohdy o tom lidé ani neví. V některých provozech si v rámci Industry Open připravili pro návštěvníky výjimečný program.

Kde se budou konat speciální akce?

  • Plzeňský prazdroj nabízí návštěvníkům komentované prohlídky pivovaru doplněné o návštěvu ikonické vodárenské věže.
  • Centrum stavitelského dědictví Plasy provede návštěvníky bývalým pivovarem a hospodářským zázemím plaského kláštera. Na místě si bude možné vyzkoušet spoustu praktických stavebních dovedností.
  • Vodárna Plzeň zve na komentované prohlídky dvou provozů - úpravny vody na Homolce a čistírny odpadních vod. Na prohlídce zjistíte, jaká je cesta vody z řeky až do vašeho vodovodního kohoutku.
  • Bohemia sekt ve Starém Plzenci nabídne speciální komentované prohlídky, kde během degustace ochutnáte exkluzivní sekt Louise Girardot.
  • Plzeňské dopravní podniky zpřístupní autobusové a trolejbusové depo na Karlově. Svezte se cestou na prohlídku historickým autobusem!
  • Spalovna odpadu ZEVO Plzeň v Chotíkově láká na komentované prohlídky. Dozvíte se, jak toto zařízení funguje a jaké suroviny zpracováním odpadu získává.

Na prohlídky je nutná rezervace a vstupenka. Více o projektu najdete zde.

 

foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24