Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Pro řadu dětí v Plzeňském kraji skončil školní rok předčasně

26.06.2020 8:05     26.06.2020 9:50

Některé školy v regionu rozdaly žákům vysvědčení  už v pátek 26. června. V Plzni ukončí letošní neobvyklý školní rok v úterý 30. června zhruba polovina devítiletek.

foto-qap-cz (19)

Kvůli omezením, která stále platí v souvislosti s koronavirovou pandemií, letos probíhá předání vysvědčení na základních školách jinak, než v uplynulých letech.

Prázdniny už například začaly dětem z Benešovy základní školy nebo z Masarykovy školy na Jiráskově náměstí v Plzni.

Ve škole na Jiráskově náměstí odstartují už v příštím týdnu stavební úpravy. "V pondělí 29. 6. a v úterý 30. 6. 2020 vyhlašuje ředitel školy ředitelské volno z důvodu zahájení výměny oken v učebnách, sanitárních prací ve školní jídelně a rekonstrukce vchodu do dvora a školní družiny,“ informuje vedení školy.

Vysvědčení tady děti převzaly klasicky ve svých třídách. Do budovy ale musely přijít bočními vchody. Výjimkou byli pouze prvňáčci, kteří dostávali vysvědčení ve školní zahradě. O slavnostní atmosféru nepřišli ani žáci devátých tříd, jejich vyřazení škola připravila v tělocvičně, tentokrát ale bez přítomnosti rodičů a přátel.

Například ve 22. základní škole v ulici Na Dlouhých v Plzni se v pátek 26. června uskutečnilo pouze rozloučení s žáky devátého ročníku. Setkání žáků šestých až osmých tříd s jejich učiteli proběhne v pondělí 29. června a děti z prvního stupně si přijdou pro vysvědčení o den později. Učebnice budou děti z druhých až osmých tříd předávat a dostávat až na začátku září.

Školní rok dnes skončil i na řadě škol mimo Plzeň, prázdniny už mají například děti ve Starém Plzenci nebo ve Spáleném Poříčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT