Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Aquapark v Plzni stále u ledu. Zastupitelé znovu smetli návrh opozice

17.03.2017 15:19

To, že Plzeňané aquapark v Plzni chtějí, o tom není pochyb. Zatím se ale občané nemají na co těšit. Opozice chtěla znovu oživit plány na aquapark v Plzni, návrh ale neprošel.

Koupání_Elpyso Deggendorf (26)

Na zastupitelstvu města Plzně podala opozice (TOP 09) ve čtvrtek 16. března návrh aktualizovat podklady pro oslovení soukromých investorů na výstavbu aquaparku v Plzni. Návrh ale opět neprošel. Stejně jako v prosinci roku 2015, kdy tento bod zastupitelé smetli hodně rychle ze stolu a zamítli ho.

Potřeba vybudování aquaparku přitom byla zahrnuta do Programu rozvoje města Plzně již při jeho sestavování už v roce 2003. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně si už před lety objednal studii týkající se aquaparku v Plzni. V této zpracované studii z roku 2012 se jasně hovoří o absenci aquaparku v Plzni a mluví se o něm jako o problému.

„S ohledem na vybavenost města sportovní infrastrukturou lze považovat absenci aquaparku za významnější problém. Toto tvrzení je podloženo i průzkumem mezi obyvateli a návštěvníky Plzně, kde byl aquapark jako chybějící sportovní infrastruktura uváděn nejčastěji. Tato studie doporučuje přijmout opatření k realizaci aquaparku v Plzni, a pojmout ho jako zábavní centrum s doplňkovými službami v oblasti zdraví a wellness,“ píše se ve studii.

Studie srovnává Plzeň i s ostatními městy: „Ve srovnání šesti měst v ČR, které mají více než 100 tis. obyvatel je Plzeň jediným, které nemá aquapark.“

Vytipovány byly již pozemky (Chotíkov, Severní předměstí, Doubravka – Lopatárna). A dále Borská pole – tento pozemek byl ale již prodán obchodu s nábytkem (Více zde). Nicméně to nic nemění na tom, že zbylá tři místa jsou vhodná a našlo se dokonce i jedno nové místo.

Opozice přitom nechce, aby aquapark platilo město, ale chce na základě aktualizovaných podkladů nalézt potencionální investory. O to, ale současné vedení radnice zájem nemá.

„Kdyby město svolilo a někdo postavil aquapark, tak ve finále přijde a bude chtít pomoct provozně. V momentě, kdy to uděláme, tak si v podstatě ničíme svoje zařízení, ať už je to bazén na Slovanech nebo na Lochotíně, kde chceme dělat atrakce typu aquapark,“ vyjádřil se už v prosinci roku 2015 primátor Zrzavecký. Tehdy také opoziční zastupitelé přišli s návrhem o obnovení jednání s případnými investory. Více zde. 

Před časem se také objevila zpráva, že by se mohl budovat aquapark v blízkých Přešticích. Více zde.  Možná jednou tedy budou mít Plzeňané, kam jezdit...

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT