QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči mají plné ruce práce, dnes zejména s popadanými stromy

02.12.2023 16:57

Sníh už od včerejšího dne komplikuje v celém Plzeňském kraji hlavně dopravu. Na řadě míst jsou popadané stromy, někde zastavily i železniční dopravu. Dnes už mají hasiči za sebou více než 180 výjezdů.

hasiči nehoda u svojkovic

Po celou noc ze soboty na neděli i během soboty vyjíždějí hasiči k popadaným stromům. Naposledy likvidovali spadlý strom u obce Budětice, na Tachovsku u obce Hošťka nebo u Babylonu na Domažlicku. Odpoledne měli hasiči zásah kvůli padlému stromu na Pancíři na Šumavě. K popadaným stromům vyjížděli ale napříč celým Plzeňským krajem.

Stromy se lámou pod tíhou sněhu. Na mnoha místech v kraji napadlo od včerejšího dne více než dvacet centimetrů sněhu. Meteorologové varují před sněžením hlavně na Klatovsku.

Podle ČHMÚ se sněžení přesouvá na Moravu. "V Čechách už je sněžení spíše občasné, v oblastech jižních Čech, Pošumaví a Vysočiny ale ještě dalších 5 - 10 cm nového sněhu napadnout může," informují aktuálně meteorologové.

Spadlé stromy zkomplikovaly dopravu dnes na železnici. Dopoledne nejezdily vlaky na Klatovsku i Domažlicku. Více jsme psali ZDE.

Foto: HZSPK páteční zásah u nehody u Svojkovic

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT