Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Jelen z Kvildy se přestěhuje do prezidentské obory

23.02.2018 19:54

Jelen Standa, který v návštěvnickém centru na šumavské Kvidě zranil turistu, najde nový domov v oboře v Lánech.  Petice proti jeho utracení podepsaly desetitisíce lidí. 

IMG_0663

Jelen, který ztratil pobytem v návštěvnickém centru svou přirozenou plachost, napadl začátkem února turistu. I když mu nezpůsobil vážný úraz, správa šumavského národního parku uvažovala o jeho odstřelu. Proti tomuto záměru se zvedla vlna odporu. Dvě internetové petice podepsaly desetitisíce lidí. Proti byl i Svaz šumavských obcí.

Ministr životního prostředí Richard Brabec proto vyjednal přesun jelena do výběhu poblíž prezidentského zámku v Lánech. "Podmínky v lánské oboře jsou ideální. Počítáme s tím, že by se tam jelen mohl v horizontu několika týdnů a měsíců přesunout," uvedl mluvčí národního parku Jan Dvořák.

Standa dosud žil spolu s dalšími 12 jeleny v návštěvnickém centru u Kvildy, kde mohou lidé sledovat tato zvířata z bezprostřední blízkosti. Více o zranění turisty jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT