Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Pistolka je dětem nebezpečná. Inspekce zakázala prodej

06.10.2015 13:39

Česká obchodní inspekce zakázala prodej další hračky na trhu. Tentokrát jde o dětský revolver, který dokáže střílet kromě plastových, i další mnohem nebezpečnější střely...

FOTO_ČOI_(1)
FOTO_ČOI_(1)FOTO_ČOI_(2)

Česká obchodní inspekce zakázala prodej plastové pistole z Číny. Z revolveru se podle inspektorů dá střílet i jinými střelami, než těmi, které jsou v originálním balení. Podle testů je navíc možné velmi snadno oddělit plastovou špičku náboje a dítě by ji tak mohlo vdechnout nebo spolknout.

Plastový revolver je vyrobený v Číně, podle inspektorů může být ale dětem velmi nebezpečný. "Z tohoto revolveru však lze vystřelit i jiný předmět nežli střely dodané k hračce, například se z něj podařilo vystřelit tužku. Přesto, že lze z revolveru vystřelit i jiný předmět, není k výrobku připojeno žádné upozornění, které by před rizikem, vyplývajícím z použití jiných střel, varovalo," informovala česká obchodní inspekce.

Podle inspekce navíc hrozí, že by dítě mohlo při hře spolknout části hračky nebo dokonce celou střelu. "Vzhledem k výše uvedeným vadám je pravděpodobné, že při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku může nastat situace, při níž dojde ke zranění dítěte, a to spolknutí nebo vdechnutím uvolněných malých částí, případně celé střely, a v důsledku toho k zablokování dýchacích cest až k poranění vnitřních orgánů," upozorňuje ČOI.

Česká obchodní inspekce už v mkinulých dnech zakázal prodej hned několika hraček. Týkalo se to ale takzvaných plyšáků a také mrkací panenky. Ta dokonce obsahovala velmi nebezpečné ftaláty. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ČOI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT