Ranní nehoda na Klatovsku má tragické následky. Muž zemřel na místě

04.10.2022 8:03     04.10.2022 11:38

K vážné dopravní nehodě došlo v brzkých ranních hodinách mezi Hartmanicemi a Chlumem. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. 

Vrtulník

“V úterý 4. října v 5:42 došlo mezi Hartmanicemi a Chlumem k dopravní nehodě. Na místě se střetl malý motocykl s osobním automobilem. Zasahovaly všechny složky IZS a letecká záchranná služba,” informoval o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Těžce zraněného muže se i přes veškerou snahu nepodařilo zachránit. “U muže cca 62 let záchranáři zahájili neodkladnou kardio-pulmonálni resuscitaci. Muž utrpěl velmi těžká zranění, přes veškerou snahu zasahujících se jim nepovedlo obnovit životní funkce zraněného. Lékař konstatoval úmrtí muže na místě. K nehodě byl povolán koroner,” uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

"Třicetiletý řidič osobního automobilu jel ve směru od obce Chlum na obec Hartmanice, když po projetí mírné levotočivé zatáčky přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím dvaašedesátiletým řidičem mopedu," uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová s tím, že řidič mopedu na místě bohužel svým zraněním podlehl.

Provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem. "U řidiče osobního vozidla byla provedená dechová zkouška i test na omamné a psychotropní látky s negativními výsledky. V současné době je prováděna krizová intervence, komunikace je již průjezdná. Věc si na místě převzali klatovští kriminalisté," doplnila mluvčí policie.

 
 

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT