QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči pozor! Provoz v tunelu Valík bude omezen!

30.09.2022 13:34

Z důvodu pravidelné technické údržby bude na čtyři dny omezen provoz v tunelu Valík, který se nachází nedaleko Plzně na dálnici D5. Doprava bude svedena střídavě do jednoho z tubusů.

tunel Valík QAP foto

“Upozorňujeme řidiče, že od pondělí 3. do čtvrtka 6. října bude probíhat v tunelu Valík na dálnici D5 pravidelná technická údržba. Z tohoto důvodu bude nejprve v pondělí od cca od 5. hodiny ranní uzavřen celý tubus dálničního tunelu ve směru jízdy na Prahu. Veškerý provoz bude v tunelu sveden do  jízdního směru vedoucího na Spolkovou republiku Německo. Toto uzavření potrvá do středečních ranních hodin, kdy dojde ke změně a uzavře se tubus vedoucí na Německo. V tomto případě tedy budou řidiči projíždět tunelem pouze ve směru jízdy na Prahu. S tímto omezením musí řidiči počítat až do čtvrtka, kdy by se měl provoz v cca ve 14 hodin odpoledne ve Valíku opět plně obnovit,” uvedla Pavla Burešová, mluvčí policie.

Omezení v tunelu Valík přinese nejspíše kolony, řidiči by s tím měli počítat. “Na změnu související s průjezdem tunelu Valík budou řidiči upozorňováni dopravními značkami, před tunelem bude snížená i rychlost jízdy. Je možné, že se budou v úseku omezení tvořit kolony, proto je nutné počítat s případným zdržením,” dodala mluvčí policie.

foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24