QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva pokusy o vraždu šetří kriminálka v regionu! K útokům došlo v Plzni a v Oseku

04.05.2017 8:31

Krajská kriminálka řeší další případy pokusů o vraždu v regionu. Krvavou dohru měla hádka mezi ženou a mužem v Plzni, v Oseku na Rokycansku pobodal cizinec svého krajana.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Krajská kriminálka má v letošním roce mimořádně rušno, pokud jde o pokusy o vraždy. Aktuálně vyšetřuje v pořadí už šestý případ. Krvavou dohru měla hádka mezi mladou cizinkou a jejím přítelem v Plzni. Jako pokus o vraždu kriminálka nakonec kvalifikovala i útok mezi cizinci, ke kterému došlo v pondělí v Oseku na Rokycansku.

Plzeňský případ se odehrál také na státní svátek v Zámečnické ulici. Policie ale nějakou dobu musela důkladně prověřovat nejrůznější verze. Nejprve to totiž vypadalo, že 41letého cizince pobodal jeho známý. Přesně tak to totiž vypověděla 27letá žena, která celý případ ohlásila. "Cizinka, která při prvotním výslechu kriminalistům uvedla, že její druh se v odpoledních hodinách vrátil z venku, kdy měl bodná poranění, mu přivolala pomoc. Přestože kriminalisté pracovali s verzí, že muže pobodal zatím neznámý pachatel, měli zároveň podezření, že závažného činu se mohla dopustit i žena, která skutek oznámila," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

Už při ohledání místa činu měli kriminalisté podezření,že všechno se seběhlo jinak. Žena nakonec policistům vše přiznala. "Při výslechu se kriminalistům přiznala, jak k celé události skutečně došlo. Žena se nejprve pohádala se svým 41letým přítelem. Poté uchopila kuchyňský nůž a dvakrát ho bodla do oblasti zad. Muž v době činu seděl na židli v místnosti bytu. Svým jednáním mu žena způsobila zranění bezprostředně ohrožující život," dodává policejní mluvčí s tím, že cizinka už je obviněná.

Jako pokus o vraždu policie nakonec kvalifikovala i napadení mezi cizinci, ke kterému došlo v pondělí v Oseku u Rokycan. "Dva cizinci ve věku 49 let a 18 let slovně vyhrožovali zabitím 25letému cizinci s tím, že ho večer ´podřežou´. Poté vzal starší z nich zavírací nůž a bodl 25letého muže do oblasti břicha, kdy mu způsobil závažné poranění, které poškozeného bezprostředně ohrožovalo na životě. Na místě se naštěstí nacházel 20letý svědek, který dalšímu útoku na poškozeného zabránil. Podezřelý 49letý muž po útoku z místa činu utekl na ubytovnu, kde byl vypátrán a zadržen policisty z obvodního oddělení Radnice a Rokycany," říká k dalšímu případu Markéta Fialová.

Případ policie původně šetřila jako těžké ublížení na zdraví, nakonec byl ale 49letý cizinec obviněný také z pokusu o vraždu.

První pokus o vraždu v letošním roce se odehrála na Klatovsku v první polovině března, následovaly další dva případy v Domažlicích (více zde a zde) a 22. dubna pak došlo k pokusu o vraždu i v jednom z plzeňských barů. K tomu se navíc přidala také vražda na plzeňské ubytovně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24