QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prázdniny začínají! Kam vyrazit na výlet nebo za zábavou?

01.07.2016 14:52

Prázdniny se rozjíždí naplno a s tím i kolotoč výletů, koupání a zábavy. Nevíte, kam vyrazit? Chcete raději klidné koupání v přírodě nebo adrenalin? Nechte se inspirovat...

Sant Englmar _bobova draha

Tipy na výlety za zábavou

OFF Park Sušice - máte rádi sport a adrenalin? nemusíte jezdit daleko. V Sušici na Klatovsku najdete outdoorový areál Off Park. Vyzkoušet můžete přírodní lanový park na Šumavě, pětikilometrový sjezd s převýšením 370 metrů ze Svatoboru na koloběžce nebo plavbu raftem po Otavě. Více zde.

Když nebude zrovna počasí na letní koupačku či příjemný výlet do přírody, můžete zajít do Techmanie a 3D Planetaria v Plzni. V budově science centra najdete celou řadu expozic, vědecké show i nové laboratoře. v 3D Planetáriu objevíte zase zajímavý svět vesmíru. Budovy Techmanie a planetária najdete vedle sebe v Plzni v areálu Škody v nové ulici U Planetária, vjezd je bývalou V. bránou Škodovky. Další informace najdete na webových stránkách zde.

Řadu akcí během léta nabízí Železná Ruda na Šumavě. Velkým lákadlem je rozhledna na Špičáku. Na léto se ale připravuje i řada turistických akcí, například Rysí slavnosti. Návštěvníky také láká Ski a Bike areál na Špičáku. Tam se už o víkendu rozjede největší downhilový podnik v Čechách.

V Plzni tradičně láká ve velkém Zoologická a botanická zahrada a sousední Dinopark. Návštěvu obou areálů přitom můžete spojit a užít si třeba celodenní výlet nejen za živými, ale i za prehistorickými zvířaty. Více informací najdete zde.

Velmi příjemný rodinný výlet nebo cyklistickou vyjížďku nabízí i Tachov. Vydat se můžete na rozhlednu Vysoká. Odměnou vám bude nádherný výhled na okolí, ale také čas strávený v krásné přírodě a v neposlední řadě i zábava na naučné stezce. Více v reportáži zde.

Za adrenalinem a výlety za hranice:

Naprosto vynikající zábavu, ale i adrenalin najdete v zábavním parku Bayern Park v Německu. Kdo miluje atrakce, obří horské dráhy, vodní rafting, ale například i řetízkové kolotoče a i mnohem mírnější atrakce, rozhodně nebude výletu litovat. Podívejte se zde.

Nejdelší bobová dráha v Bavorském lese je v Zážitkovém parku St. Englmar.  Krom bobové dráhy, která nadchne jak děti, tak dospělé, nabízí park například i vodní hřiště, nádherný minigolf a řadu dalších zážitků. Více zde.

Pullman City láká hlavně milovníky divokého západu, kovbojů a indiánů. Unikátní westernový park leží jen 150 kilometrů od Plzně a užijí si v něm návštěvníci všech generací. Podrobnosti najdete zde.

Tip na skvělý výlet je les plný divů se stezkou v korunách stromů Wald Wipfel Weg nedaleko hranic v Bavorsku. Velkým tahákem je zejména dům vzhůru nohama. Zážitek ale slibuje i stezka v korunách stromů s nádherným výhledem. Pokud se chcete držet při zemi, můžete si projít stezku iluzí a klamů. Více zde.

Tipy na koupání:

Když panuje pravé letní počasí s vysokými teplotami a slunečnou oblohou, je jasnou volbou výlet k vodě, k bazénu nebo na koupaliště. Vyzkoušeli už jste nově vyšperkované koupaliště v Rokycanech? Nebo vás spíš lákají přírodní koupaliště a biotopy? Nechte se inspirovat v článku zde.

Ne vždy se ale léto nese v duchu klasického tropického počasí. Když prší, můžete vyrazit za koupáním do řady vnitřních areálů po celém regionu i do Německa. Tipy najdete v článku zde.

Když počasí nepřeje a lenošit se vám nechce:

Muzeum strašidel
Přímo na náměstí Republiky v centru Plzně najdete muzeum věnované strašidlům, pohádkovým a strašidelným bytostem a postavám.

Muzeum loutek
Loutky k Plzni patří, proto se není čemu divit, že tady vyrostlo i muzeum věnované dřevěným postavičkám. Najdete ho přímo v centru Plzně, na náměstí Republiky. Otevřeno je kromě pondělí denně od 10:00 do 18:00 hodin. Rodinné vstupné je 150,- Kč (2 děti, 2 dospělé osoby), dospělí platí 60,- Kč a děti 30,- Kč.

Akva tera
Tuto pobočku plzeňské ZOO najdete poblíž plzeňského náměstí Republiky na Palackého třídě 5. V akváriích a teráriích tu uvidíte spousty živočichů a dokonce si odsud můžete nějaké to zvířátko odnést. Na místě lze zakoupit totiž živočichy z přebytku odchovů. Otevřeno je denně od 10:00 do 19:00 hodin. Dospělí platí 40,- Kč, děti 20,- Kč.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24