QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumava dostala novou porci sněhu - AKTUÁLNÍ FOTKY

17.02.2017 13:02

Šumavu v noci a ráno zasáhlo po delší době sněžení a to dost vylepšilo podmínky pro lyžaře. Navíc počasí je opět luxusní. Podívejte se na fotky ze Špičáku!

1 (2)
1 (1)1 (2)120170213_103439

Zatímco v nížinách v pátek v noci a ráno poměrně vydatně pršelo, Šumava se konečně dočkala další porce nového sněhu. To dost vylepšilo sněhové podmínky také v lyžařských areálech.

Na kvalitě sněhu se v posledních dnech podepsalo oteplování a zářící slunce. I na Šumavě byly teploty už v podstatě jako na jaře. Nyní ale dorazilo lehké ochlazení. Konkrétně na Špičáku (viz fotogalerie) napadlo zhruba do 15 čísel nového sněhu a teplota se tam během dopoledne pohybovala kolem nuly.

Pokud tedy chcete vyrazit na hory, je teď nejspíš nejvyšší čas. Aktuální informace k víkendovému programu na Špičáku najdete v článku zde.

Sněžit by mělo na horách i během soboty. Pak se ale budou i ve vyšších polohách objevovat smíš smíšené srážky. Teploty v tomto týdnu už skutečně připomínaly jaro. Ve čtvrtek dokonce padl v Plzeňském kraji teplotní rekord. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: Roman Kropáček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24