Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Policisté z Dobřan získali ocenění za záchranu nejstarší obyvatelky města - FOTKY

12.01.2023 7:35

Policisté z Dobřan pomohli při výkonu své služby zachránit při požárech několik životů. Na radnici ocenil hrdiny z řad policie Martin Sobotka, starosta Dobřan. Ocenění převzali i policisté, kteří vynesli z hořící bytovky nejstarší obyvatelku Dobřan.

ocenění policie Dobřany_0123_PČR (3)
ocenění policie Dobřany_0123_PČR (3)ocenění policie Dobřany_0123_PČR (1)ocenění policie Dobřany_0123_PČR (2)

V úterý 10. ledna proběhlo na radnici v Dobřanech slavnostní ocenění policistů. „V prostorách dobřanské radnice proběhlo předání ocenění, které inicioval velitel Sdružení dobrovolných hasičů Dobřany, a to čtyřem dobřanským policistům. Ti neváhali a během své služby pomohli při požárech zachránit životy několika lidí,“ informovala Eva Červenková, mluvčí policie.

Martin Sobotka předal ocenění a poděkoval policistům, kteří svým činem zachránili jejich nejstarší obyvatelku. „Oceněnou dvojicí byli nprap. Jiří Apolín a nprap. Tomáš Honzík, kteří v prosinci 2022 evakuovali obyvatele bytovky, kde hořel byt v druhém patře. Tito policisté neváhali a vyběhli do kouřem zasažené části chodby bytového domu a vynesli ven starší ženu,“ uvedla mluvčí policie. O rozsáhlém požáru bytovky jsme informovali zde.

Ocenění si převzali i další policisté. „Z rukou starosty města Dobřan si převzali ocenění prap. David Šesták a prap. Martin Opáleník, kteří v prosinci roku 2021 vytáhli hořícího muže z požárem zasaženého obytného vozu,“ dodala mluvčí policie. O této události jsme informovali zde.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT